Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Kandidaat-bestuursleden BIJ1 stellen zich voor


21-05-2019

Ivanka Annot

Mijn naam is Ivanka, 31 jaar, verse inwoner van Amsterdam en sinds 2 jaar lid van BIJ1. In mijn werk en leven zet ik me in voor het vinden van sociaal en economisch rechtvaardige vormen maatschappij, vanuit een grassroots praktische aanpak met politieke inhoud. Zo heb ik een reeks gratis restaurants opgezet, werk ik in Groningen aan een gratis huiskamer voor de stad en heb ik in Amsterdam de groep 50 rondzwervende ongedocumenteerden onder mijn hoede genomen. Ik begeef me het liefst op het het raakvlak van burgers, NGO’s en politiek, met gelijkwaardigheid en solidariteit als inzet.

Mijn achtergrond als kunstenaar heeft me de drijfveren gegeven om waar te maken wat er nog niet is, om radicale veranderingen te stimuleren en mensen aan te spreken op de rol die we allemaal hebben in het creëren van samenleving die rechtvaardig is voor iedereen. Als wit persoon ben ik me hierbij bewust van mijn positie en poog ik het voetwerk te doen om het podium vrij te maken voor stemmen die gehoord moeten worden. Nu ik in Amsterdam woon wil ik dolgraag mijn ervaringen en kennis inzetten als bestuurslid van BIJ1. Ik leer jullie graag beter kennen op de aankomende ALV.Groetjes!Ivanka  

Ryan Ramharak

Mijn naam is Ryan Ramharak. Ik ben 27 jaar, geboren in Arnhem en woon nu in Den Haag. Ik ben een biculturele Nederlander. Verder ben ik non binair (geen man of vrouw) en queer. Hiermee behoor ik tot de LHBTI+ gemeenschap. Op dit moment werk ik bij de rijksoverheid als rijkstrainee.  

Wat mij aanspreekt bij BIJ1 is het radicaal staan voor gelijkwaardigheid voor iedereen.  Ieder mens dat geboren wordt begint zijn leven met bepaalde voordelen en nadelen. We worden geboren met een bepaald lichaam, in een bepaald gezin, in een bepaalde stad en een bepaald land. Dit alles valt buiten onze controle en de tijd leert hoe deze factoren invloed hebben op hoe je opgroeit en tot wie je jezelf ontplooid. In de ideale wereld zouden deze beginfactoren niet uit moeten maken en zou ieder mens zich ten volle moeten kunnen ontwikkelen tot een gelukkig mens. Hier wil ik mij graag voor inzetten bij BIJ1.

Ik heb al enige ervaring met een bestuursfunctie als bestuurslid van COC Regio Nijmegen en heb daar geleerd samen te werken als een team. Ik hoop mijn vaardigheden en passie in te kunnen zetten voor een bestuursfunctie van BIJ1.  

Rebekka Timmer

Hoi mede-BIJ1’ers! Ik ben Rebekka, een trotse Hilversumse met een Indische achtergrond en met een passie voor socialisme en dekolonisatie.

Al sinds mijn elfde ben ik politiek actief. Als activist maak ik mij onder andere hard voor Palestina, voor een openhartiger en menswaardiger asielbeleid en tegen neoliberaal afbraakbeleid.

Op mijn zeventiende resulteerde mijn politieke betrokkenheid erin dat ik kandidaat-raadslid werd in Hilversum voor de SP. Als raadslid agendeerde ik onderwerpen als antiracisme en dekolonisatie en vielen voor het eerst termen als ‘validisme’ en ‘intersectioneel’ in de Hilversumse gemeenteraad. Dit leverde mij de glorieuze bijnaam ‘Rebella’ op. Ook zette ik mij in voor meer inwonerparticipatie, betere zorg, toegankelijkheid en een goed inkomen voor iedereen. Daarnaast ben ik al enkele jaren actief voor de LHBTI+ gemeenschap in Hilversum.

In november verliet ik de SP vanwege hun verrechtsende koers, hun gebrek aan antiracisme en intersectionaliteit en hun xenofobe standpunten omtrent vluchtelingen. Bij BIJ1 vond ik de waarden waar ik wel voor sta: radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.Het afgelopen halfjaar heb je mij misschien al wel ontmoet.

Als ondersteuner voor het landelijk bestuur begeleid ik lokale afdelingen die nu aan het opstarten zijn. Daar wil ik graag samen met jullie mee doorgaan!Tot op de ALV!Liefs, Rebekka 

Maurits Boote

Hee mede-leden,

Wie ben ik? Een 29 jarige uit het midden van het land. Het meest gelukkig als ik dans.Ik ken de gevolgen van bijvoorbeeld homo, thuisloos en psychisch gevoelig zijn. En ik ken de privileges van o.a. een witte man zijn. Dankbaar ben ik voor de mensen die me hier bewust van hebben gemaakt.

Ik heb Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd. En mijn werkende leven had een leerzame start bij Kennisinstituut Movisie, waar ik o.a. iedereenisanders.nl maakte. Mijn visie werd intersectioneler toen ik betrokken raakte bij projecten met mensen die gevlucht zijn.

Nu werk ik freelance als ervaringsdeskundige in de jeugdhulp. Ons platform expex.nl zie ik als een emancipatiebeweging voor gelijkwaardigheid, net als BIJ1. Ik ben daarin luis in de pels, ontregelaar, veranderaar en bruggenbouwer.

Na de oprichting van onze partij ben ik meteen lid geworden en gaandeweg meer in actie gekomen. O.a. door met een groep mooie mensen Utrecht BIJ1 op te richten.En ik hoop me komend jaar samen met jullie verder in te gaan zetten voor onze vereniging.

Ik zie en spreek je graag op de ALV!

Enthousiaste groeten,

Maurits Boote


Gerelateerde artikelen

Rotterdam uitzicht vanaf de Euromast

DE ROTTERDAMSE WOONVISIE: WONEN IS EEN RECHT!

Wethouder Chantal Zeegers (D66) deelde oktober vorig jaar de eerste versie van ‘de Woonvisie’. Dit is een plan van hoe er in Rotterdam de komende jaren woningen gebouwd gaan worden. Zo wil Zeegers zo’n 7.000 tot 8.000 huizen laten bouwen in Rotterdam (vóór 2026), als eerste stap voor het ‘oplossen’ van de woningcrisis.  De geplande […]

Lees meer
Edson is een zwarte man met kort zwart haar. Hij kijkt vriendelijk in de camera, heeft een grijsgroene overhemd aan en houdt z'n handen vast voor zich.

Met racisme en xenofobie wint links nooit

Linkse partijen zijn er door de jaren heen niet in geslaagd het neoliberalisme met een krachtig en effectief tegenverhaal te bevechten. Sterker nog, zij nemen rechtse frames heel vaak over. Zoals migratierecht-expert Fadi Fahad onlangs opmerkte: ‘rechtse partijen bepalen de kaders voor het migratiedebat, en links conformeert zich hieraan.’ In de huidige verkiezingscampagne wordt deze trend onverminderd voortgezet. […]

Lees meer
De Nieuwe Kerk in Amsterdam met daarop de tekst geprojecteerd: Kick out roofkunst

KICK OUT ROOFKUNST. KICK OUT ZWARTE PIET.

Nederlandse musea staan vol met roofkunst: belangrijke en waardevolle culturele schatten die tijdens de koloniale tijd zijn gestolen door Nederland. BIJ1 heeft hier vandaag tijdens de Grote Indonesië Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk aandacht voor gevraagd.  We hebben een boodschap op het gebouw geprojecteerd waarop bezoekers en voorbijgangers konden lezen: Kick out roofkunst, Kick out […]

Lees meer