Lokale afdelingen van BIJ1

Een moderne politieke partij kan alleen bestaan dankzij actieve leden en vrijwilligers die met oprechte betrokkenheid voor de wereld waarin zij leven bereid zijn echt het verschil te maken.

BIJ1 is er trots op steeds meer betrokken burgers aan te trekken en groeit en verspreidt zich langzaam middels lokale afdelingen over het hele land. Zo kunnen onze leden, vrijwilligers en sympathisanten elkaar makkelijk opzoeken en ontmoeten zowel fysiek als online.

Wij hebben nu een raadszetel in de Amsterdamse gemeenteraad, maar natuurlijk zijn er veel meer plaatsen in Nederland waar mensen de idealen van BIJ1 delen. In enkele steden is men al druk bezig met het opstarten van lokale afdelingen en worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Dit zijn geweldige ontwikkelingen en we hopen dat we onze partij samen kunnen uitbouwen tot een groot netwerk van levendige, enthousiaste afdelingen door het hele land.

Amsterdam BIJ1

Amsterdam BIJ1

E-mail: amsterdam@bij1.org

BIJ1 is verheugd sinds de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 met een zetel in de raad te zitten. We zijn trots dat Sylvana Simons fractievoorzitter is, en samen met duoraadsleden en medewerkers een geluid dat "links van links" is laat horen. So Roustayar, vreer Verkerke, Jazie Veldhuyzen en Marieke Hermsen maken de Amsterdamse fractie compleet.

Sylvana: “Amsterdam is de stad die ik al sinds 1972 de mijne noem. Opgegroeid in West, naar school in Zuid, moeder geworden in de Pijp, en vele mooie herinneringen door de hele stad maken dat ik mij verbonden voel met alle facetten die onze hoofdstad uniek maken. Ik zet mij in de hoofdstedelijke gemeenteraad graag in voor het behoud van het unieke kleurrijke karakter van de stad met oog voor de uitdagingen die de horen bij vraagstukken van de toekomst, zoals het bestrijden van armoede en het beschermen van de kwaliteit van wonen, onderwijs en mobiliteit." Meer info: amsterdam.bij1.org!

Rotterdam BIJ1

Rotterdam BIJ1

E-mail: rotterdam@bij1.org.

Al sinds de oprichting van de landelijke partij heeft een grote groep Rotterdammers in woord en daad hun steun gegeven en zich aangesloten bij de beweging. Het ophalen van de benodigde ondersteuningsverklaringen om deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 te verzekeren was behalve succesvol ook een waar feestje!

Onze Rotterdamse partijleden zijn mensen van alle leeftijden en met totaal verschillende achtergronden. Zo bestaat het team uit ervaren activisten, mensen met een politieke achtergrond, organisatiedeskundigen, buurtcoaches en mensen uit de advocatuur. Een bonte mix van mensen maar allemaal met hetzelfde doel voor ogen. Iedereen wil op eigen manier bijdragen aan het op- en uitbouwen van Rotterdam BIJ1 zodat wij met onze partijidealen Rotterdam tot een nog mooiere stad kunnen gaan maken. Meer info: rotterdam.bij1.org!

Utrecht BIJ1

Utrecht BIJ1

E-mail: utrecht@bij1.org

In februari 2019 startte een groep enthousiaste mensen met intersectionele ambities in de stad de Utrechtse afdeling van BIJ1. Inmiddels timmert de afdeling hard aan de weg en verkoos zij in november 2019 haar eerste eigen bestuur! Utrecht BIJ1 is in de essentie een grassroots beweging en probeert door middel van het organiseren van lokale BIJ1komsten en kennissessies van onderop te bouwen aan een brede intersectionele en systeemkritische beweging in de stad.

Inmiddels sluiten steeds meer mensen zich aan en duikt het geluid van BIJ1 steeds vaker op in Utrecht. Als steller van kritische vragen, als samenwerkingspartner of als aanjager van intersectionele events. De afdeling maakt zich nu op voor het leggen van verbindingen met alle inwoners in de diverse Utrechtste wijken en het vormen van een eigen Utrechts verkiezingsprogramma in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Er is hierbij altijd behoefte aan extra input, handen, ideeën of menskracht binnen de verschillende commissies. Wil jij je inzetten voor de afdeling in Utrecht? Meer info: utrecht.bij1.org.

Hilversum BIJ1

Hilversum BIJ1

E-mail: hilversum@bij1.org

Sinds juni is de politieke partij BIJ1 van start in Hilversum. Door middel van actie op straat en door samenwerken met inwoners willen we een nieuw politiek geluid laten horen in Hilversum. De zittende politiek heeft te weinig oog voor wat er leeft in de samenleving en strijdt onvoldoende tegen racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid. Daarom is het hoog tijd voor een nieuwe politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid in het Gooi. Zoek ons op en bekijk onze website: hilversum.bij1.org.

Afdeling opzetten

Wil je zelf of samen met andere leden een afdeling opzetten in jouw gemeente? Ben je ook enthousiast om samen met anderen een lokale afdeling van BIJ1 op te zetten, maar weet je nog niet zo goed waar en hoe te beginnen? Check dan het document 'Hoe richt je een afdeling op' of neem contact op met ons afdelingenteam via afdelingen@bij1.org

Buiten de bovengenoemde afdelingen is BIJ1 ook lokaal actief in Den Haag, Leeuwarden en Den Bosch. En er staan mensen klaar om te beginnen in Almere, Haarlem, Leiden, Groningen, Alkmaar, Eindhoven en Nijmegen-Arnhem. Wil je aansluiten? Mail dan naar afdelingen@bij1.org.

BIJ1-kleurenbalk