Afdeling in de spotlight: Hilversum BIJ1

De afdeling Hilversum is sinds juni van start en dat is niet geheel onopgemerkt gebleven. Onze leden vroegen aandacht voor verschillende onderwerpen en BIJ1 is niet meer uit Hilversum weg te denken. Wat hebben we gedaan de afgelopen maanden en wat is er nog te doen?

Avond over etnisch profileren

In juli hield onze regionale afdeling haar eerste bijeenkomst. Het was een thema-avond over etnisch profileren.Deze werd druk bezocht, zelfs door raadsleden en een wethouder. Hiermee wisten we het structurele probleem van etnisch profileren op de politieke agenda te zetten. Ook spraken we hierover in bij de gemeenteraad. Nu strijden we door om te zorgen dat de gemeenteraad ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de aanpak van etnisch profileren.

Acties in de praktijk

Daarnaast spraken we ons uit in solidariteit met Hilversumse niqaabdraagsters en stelden we vragen over dakloosheid. Het grootste succes is misschien nog wel dat twee van onze Hilversumse leden namens Kick Out Zwarte Piet het voor elkaar kregen om samen met andere activisten en de gemeente de racistische karikatuur af te schaffen bij de Hilversumse intocht.

We gaan verder, doe mee!

Maar er is nog veel te doen in Hilversum. Tegen liberaal afbraakbeleid, voor een eerlijke en duurzame gemeente, en tegen het alledaags racisme waartegen dit college geen verantwoordelijkheid neemt. De komende maanden willen we kennis maken met allerlei organisaties, initiatieven en groepen die van betekenis zijn voor Hilversums. En we zijn bijvoorbeeld met partijen in gesprek over veiligheid voor vrouwen in het uitgaansleven. Kortom, wij gaan verder aan de slag!

Doe jij mee? Volg HilversumBIJ1 op Facebook, Twitter en Instagram . Ook zijn we bereikbaar via hilversum@bij1.org.

BIJ1-kleurenbalk