Amsterdam BIJ1 benoemt blinde vlek in duurzaamheidsdebat

De Amsterdamse Haven zou een essentieel punt moeten zijn van deze gemeenteraadsverkiezingen. De hypocrisie van het niet benoemen van één van de onderwerpen die daadwerkelijk verschil maakt is door Sylvana Simons aan het licht gebracht. Amsterdam moet stoppen met de doorvoer van bloedkool en de haven sluiten.

Duurzaamheid wordt gekaapt voor projecten die draaien om beton en gentrificatie. Het duurzaamheidsdebat zou het ook moeten gaan om het behouden van wat goed is. Daarom noemt BIJ1 ADM, een groene vrijplaats die Amsterdam moet koesteren.

Tijdens de Grote Studentendebatten zes partijen die debatteerden over een drietal stellingen. Van de aanwezige partijen waren drie partijen die systeemkritiek uiten, Partij voor de Dieren, de PiratenPartij enBIJ1. De lijsttrekkers van deze partijen brachten ieder nuances, praktische doelstellingen en kritische vragen om échte duurzaamheid te realiseren. SGP sprak wel een streven uit naar duurzaamheid maar was niet zo voor de verplichte standaard opleggen. De lijsttrekker van Denk onderscheidde zich door als autogebruikende ondernemer de auto als een recht te benoemen. De lijstduwer van VVD merkte op terwijl hij bier op het podium dronk: “Duurzaamheid op zichzelf betekent helemaal niks”. Het standpunt van de VVD werd door Johnas van Lammeren samengevat als “Duurzaamheid is heel belangrijk – maar nu even niet”. Als Amsterdam zichzelf echt als groene stad wil profileren moet volgens BIJ1 er radicaal het roer om bij de Amsterdamse Haven. Simons, lijsttrekker van BIJ1, zei na afloop: “We moeten stoppen met het doorvoeren van bloedkolen en échte verantwoordelijkheid nemen”. BIJ1 wil een Amsterdam dat niet langer de doorvoer van bloedkool faciliteert en waar ADM een plek heeft.

Lees verder op de website van Amsterdam BIJ1.

BIJ1-kleurenbalk