BIJ1 start Hilversumse afdeling

Na Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen gaat BIJ1 ook in Hilversum van start. Het is duidelijk dat de vastgeroeste politiek van Hilversum vraagt om een nieuw geluid. Rebekka Timmer: “De afgelopen jaren heeft de zittende politiek bewezen te weinig oog te hebben voor wat er leeft in de samenleving en in de praktijk onvoldoende vorm te kunnen geven aan de bestrijding van racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid. Daarom is het hoog tijd dat een nieuwe politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid ook hier haar intrede doet.”

Hilversum BIJ1 breekt de politieke arena open met een avond over etnisch profileren. Op 4 juli zal de documentaire Verdacht van KRO-NCRV in samenwerking met Controle Alt Delete worden getoond in Wijkcentrum De Geus. Etnisch profileren is een groot maatschappelijk probleem waarvoor binnen de gemeente Hilversum nog te weinig aandacht is, maar dat veel leed en andere negatieve gevolgen voor niet-witte mensen met zich meebrengt. Daarom is het van belang dat de Hilversumse politiek zich hierover gaat buigen, aldus Hilversum BIJ1.

Na de film zullen Hilversummers met ervaringsverhalen aan het woord komen en zal er een panelgesprek plaatsvinden met Sylvana Simons (partijleider BIJ1), Daryll Landbrug (activist en jongerenwerker, tevens te zien in de documentaire) en Dionne Abdoelhafiezkhan (Controle Alt Delete). Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma zal beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.

BIJ1-kleurenbalk