We gaan ervoor. In 2020 gaat BIJ1 een campagne op touw zetten om bij de volgende landelijke verkiezingen de Tweede Kamer in te komen. Help jij onze campagne te kickstarten?

Het begin is er. Met onze zetel in de gemeenteraad van Amsterdam laat BIJ1 de stem van activisten horen in de lokale politiek. Met resultaat: dankzij de inzet van BIJ1 krijgen bijvoorbeeld daklozen geen boete voor op straat slapen, is in Amsterdam een klimaatcrisis uitgeroepen en komt er extra steun voor alleenstaande moeders. En ondertussen zijn veel BIJ1-afdelingen gestart in steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Leiden en Leeuwarden.

Nu is het tijd om door te groeien: BIJ1 wil de Tweede Kamer in. Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken. Hoewel rechtse en radicaal-rechtse partijen de wind in de zeilen lijken te hebben, bieden zij geen oplossingen. De grote problemen van onze tijd – economische ongelijkheid, klimaatverandering, racisme – vragen om een politiek van radicale gelijkwaardigheid.

Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken

DOEL

In maart 2021 zijn de volgende verkiezingen, dus moeten we in 2020 campagne gaan voeren. Dat kost geld: voor affiches, brochures, advertenties, zaalhuur en andere kostenposten. Daarom willen we je vragen om een donatie voor de campagnekas, zodat we nog vóór het einde van de Kerstvakantie ons doelbedrag van € 5.000 kunnen halen, om zo in 2020 sterk uit de startblokken kunnen komen.

Wie krap bij kas zit hoeft zich geen zorgen te maken: elk lid is enorm welkom, ongeacht je financiële draagkracht. Maar de mensen die wat meer te besteden hebben, vragen we graag of ze een bedrag kunnen missen.

BIJ1-kleurenbalk