Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Onze nieuwe politiek vraagt om nieuwe politici


18-03-2020

In 2017 gingen we op 15 maart naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Over iets meer dan een jaar doen we dit weer en dan staat BIJ1 op jouw kieslijst. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die kandidaat Tweede Kamerlid willen zijn. Mensen die representatief zijn voor onze samenleving en onze politiek.

Onze Tweede Kamer is op dit moment alles behalve een afspiegeling van onze samenleving en dat is ook terug te zien in het beleid. Er is onvoldoende aandacht voor institutioneel racisme, klimaatrechtvaardigheid, of voor het terugdringen van het patriarchaat om ruimte te maken voor echte gelijkwaardigheid en het doorbreken van gendernormen.

Wij gaan daar verandering in brengen. Wij gaan heersende normen ter discussie stellen en patronen doorbreken. Wij gaan onze plek aan tafel opeisen om te komen tot een radicaal gelijkwaardige en economisch rechtvaardige politiek. Een politiek van solidariteit.

Heb jij een inclusieve visie op de Nederlandse samenleving en politieke ambities? Geef de Tweede Kamer kleur en vertegenwoordig BIJ1. Laat je kiezen!

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het hele volk vertegenwoordigd wordt binnen de volksvertegenwoordiging. Momenteel wordt echter vooral de stem gehoord van mensen die onder anderen wit, man, cisgender, middelbaar en hoogopgeleid zijn. Dat is de politiek die al jaren faalt. De politiek waar we juist vanaf willen.

Daarom streven wij naar een kieslijst die divers en inclusief is. Een lijst waar mensen op staan waar de samenleving zichzelf in kan herkennen. Een lijst die rekening houdt met de diverse achtergronden en (gemarginaliseerde) posities. Wij streven naar representatie en spreken een nadrukkelijke voorkeur uit, want het belang daarvan is bewezen.

Is het geluid van BIJ1 ook jouw geluid? En wil je dat laten horen in de Tweede Kamer? Laat dan van je horen. Durf je uit te spreken voor BIJ1!

Solliciteer!

Zie jij jezelf het geluid van BIJ1 vertegenwoordigen in de Tweede Kamer en wil je een actieve rol vervullen binnen de campagne? Onderschrijf je onze standpunten en durf je het debat in de kamer aan om deze vertaald te krijgen in beleid? Kom dan BIJ1 en solliciteer! Dat mag helemaal op je eigen manier: door middel van een filmpje, een brief, een blog of in een andere vorm.

Heb je interesse, maar heb je nog vragen over de vacature, wat het precies inhoudt om kandidaat te zijn, of twijfel je of jij de juiste persoon bent? Dan staat onze mailbox ook voor je open: kiescommissie@BIJ1.org Wij verheugen ons enorm op het leren kennen van de kandidaten en zien de sollicitaties tegemoet. Schroom niet en kom BIJ1!

Deel!

Heb je zelf geen ambities om op de lijst te komen? Deel de vacature dan in je netwerk: door de vacature door te sturen, op social media of natuurlijk gewoon mond-tot-mond. Zo kunnen wij straks een mooie selectie uit zoveel mogelijk kandidaten maken.

Vertel je familie, vrienden en kennissen over de campagne die BIJ1 heeft afgetrapt. BIJ1 groeit en dat is belangrijk, want met veel mensen veroveren we samen onze plek in de Tweede Kamer!

Laat je kiezen!

Geef de Tweede Kamer kleur en kom ons geluid vertegenwoordigen.

Solliciteer!

Gerelateerde artikelen

Rotterdam uitzicht vanaf de Euromast

DE ROTTERDAMSE WOONVISIE: WONEN IS EEN RECHT!

Wethouder Chantal Zeegers (D66) deelde oktober vorig jaar de eerste versie van ‘de Woonvisie’. Dit is een plan van hoe er in Rotterdam de komende jaren woningen gebouwd gaan worden. Zo wil Zeegers zo’n 7.000 tot 8.000 huizen laten bouwen in Rotterdam (vóór 2026), als eerste stap voor het ‘oplossen’ van de woningcrisis.  De geplande […]

Lees meer
Edson is een zwarte man met kort zwart haar. Hij kijkt vriendelijk in de camera, heeft een grijsgroene overhemd aan en houdt z'n handen vast voor zich.

Met racisme en xenofobie wint links nooit

Linkse partijen zijn er door de jaren heen niet in geslaagd het neoliberalisme met een krachtig en effectief tegenverhaal te bevechten. Sterker nog, zij nemen rechtse frames heel vaak over. Zoals migratierecht-expert Fadi Fahad onlangs opmerkte: ‘rechtse partijen bepalen de kaders voor het migratiedebat, en links conformeert zich hieraan.’ In de huidige verkiezingscampagne wordt deze trend onverminderd voortgezet. […]

Lees meer
De Nieuwe Kerk in Amsterdam met daarop de tekst geprojecteerd: Kick out roofkunst

KICK OUT ROOFKUNST. KICK OUT ZWARTE PIET.

Nederlandse musea staan vol met roofkunst: belangrijke en waardevolle culturele schatten die tijdens de koloniale tijd zijn gestolen door Nederland. BIJ1 heeft hier vandaag tijdens de Grote Indonesië Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk aandacht voor gevraagd.  We hebben een boodschap op het gebouw geprojecteerd waarop bezoekers en voorbijgangers konden lezen: Kick out roofkunst, Kick out […]

Lees meer