In 2017 gingen we op 15 maart naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Over iets meer dan een jaar doen we dit weer en dan staat BIJ1 op jouw kieslijst. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die kandidaat Tweede Kamerlid willen zijn. Mensen die representatief zijn voor onze samenleving en onze politiek.

Onze Tweede Kamer is op dit moment alles behalve een afspiegeling van onze samenleving en dat is ook terug te zien in het beleid. Er is onvoldoende aandacht voor institutioneel racisme, klimaatrechtvaardigheid, of voor het terugdringen van het patriarchaat om ruimte te maken voor echte gelijkwaardigheid en het doorbreken van gendernormen.

Wij gaan daar verandering in brengen. Wij gaan heersende normen ter discussie stellen en patronen doorbreken. Wij gaan onze plek aan tafel opeisen om te komen tot een radicaal gelijkwaardige en economisch rechtvaardige politiek. Een politiek van solidariteit.

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het hele volk vertegenwoordigd wordt binnen de volksvertegenwoordiging. Momenteel wordt echter vooral de stem gehoord van mensen die onder anderen wit, man, cisgender, middelbaar en hoogopgeleid zijn. Dat is de politiek die al jaren faalt. De politiek waar we juist vanaf willen.

Daarom streven wij naar een kieslijst die divers en inclusief is. Een lijst waar mensen op staan waar de samenleving zichzelf in kan herkennen. Een lijst die rekening houdt met de diverse achtergronden en (gemarginaliseerde) posities. Wij streven naar representatie en spreken een nadrukkelijke voorkeur uit, want het belang daarvan is bewezen.

Solliciteer!

Zie jij jezelf het geluid van BIJ1 vertegenwoordigen in de Tweede Kamer en wil je een actieve rol vervullen binnen de campagne? Onderschrijf je onze standpunten en durf je het debat in de kamer aan om deze vertaald te krijgen in beleid? Kom dan BIJ1 en solliciteer! Dat mag helemaal op je eigen manier: door middel van een filmpje, een brief, een blog of in een andere vorm.

Heb je interesse, maar heb je nog vragen over de vacature, wat het precies inhoudt om kandidaat te zijn, of twijfel je of jij de juiste persoon bent? Dan staat onze mailbox ook voor je open: kiescommissie@BIJ1.org Wij verheugen ons enorm op het leren kennen van de kandidaten en zien de sollicitaties tegemoet. Schroom niet en kom BIJ1!

Deel!

Heb je zelf geen ambities om op de lijst te komen? Deel de vacature dan in je netwerk: door de vacature door te sturen, op social media of natuurlijk gewoon mond-tot-mond. Zo kunnen wij straks een mooie selectie uit zoveel mogelijk kandidaten maken.

Vertel je familie, vrienden en kennissen over de campagne die BIJ1 heeft afgetrapt. BIJ1 groeit en dat is belangrijk, want met veel mensen veroveren we samen onze plek in de Tweede Kamer!

Laat je kiezen!

Geef de Tweede Kamer kleur en kom ons geluid vertegenwoordigen.

BIJ1-kleurenbalk