“Nederlandse gemeente wil Nederlanders weren door ze terug te sturen naar Nederland”. Dat had de kop moeten zijn van het artikel in de Leeuwarder Courant over het plan van de gemeente Leeuwarden om Antillianen de stad uit te werken.

Als ‘veiligheidsmaatregel’ wil Leeuwarden Antillianen ontmoedigen naar de stad te komen, ook wil ze jaarlijks 10.000 euro uittrekken om Antilliaanse Nederlanders “te ondersteunen met de remigratie naar Caribisch Nederland.” BIJ1 vindt deze racistische maatregelen niet alleen onacceptabel maar ook onlogisch.

Partijleider Sylvana Simons: “Als je als gemeente vindt dat een groep Nederlanders te maken heeft met sociale problemen stuur je die mensen niet weg maar ga je aan de slag om die problemen aan te pakken. Tienerzwangerschappen, uitkeringsafhankelijkheid en vroegtijdig schoolverlaten los je niet op door mensen een enkeltje naar de Antillen te geven. Leeuwarden zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten investeren in jongerenwerk, goed onderwijs en gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor al haar inwoners.”

https://www.lc.nl/friesland/Leeuwarden-wil-komst-van-meer-Antillianen-voorkomen-23971596.html

BIJ1-kleurenbalk