Op vrijdag 27 september komen we BIJ1 voor de eerste algemene klimaatstaking in Den Haag.

Genoeg is Genoeg

De klimaatcrisis vormt een enorme bedreiging voor de samenleving zoals we die kennen. De gevolgen, sommigen nu al voelbaar, zijn desastreus en de effecten blijvend. Om dit te voorkomen, eisen stakers en andere activisten al tijden een rechtvaardig klimaatbeleid. Tot nu toe helaas tevergeefs.BIJ1 is daarom één van de tientallen organisaties die als partner meedoet aan de eerste algemene klimaatstaking in Nederland. Deze zal plaatsvinden in Den Haag en geldt als afsluiter van een week lang 'March for Future', waar tijdens een route van Wageningen naar Den Haag aandacht gevraagd wordt voor deze crisis.

Route

Op vrijdag 27 september verzamelen we op de Koekamp waar rond 13:00 uur zal worden begonnen. De route, die in totaal 2 kilometer betreft, brengt ons langs het Binnenhof en door het Centrum om vervolgens weer terug naar de Koekamp te leiden. De volledige planning en route is hier terug te vinden.Na de succesvolle klimaatmars in Rotterdam, hopen we ook hier weer een gezamenlijk geluid te maken voor een radicaal anders en rechtvaardig klimaatbeleid . We zullen herkenbaar zijn aan onze BIJ1 banner en protestborden met ons logo.

Acties Wereldwijd

Afgelopen vrijdag gingen mensen in meer dan 160 verschillende landen al de straat op onder het mom van een klimaatstaking. In totaal stonden meer dan 4 miljoen mensen op voor een daadkrachtige aanpak van het klimaatprobleem. Onder andere een geschatte 270.000 in Berlijn, 100.000 in Londen en 50.000 in Sydney.Ook in Nederland waren duizenden mensen op pad, waaronder in Maastricht, Utrecht en Amsterdam. In Den Haag gaan we dat op 27 september nog eens over doen. Samen bijeen voor een beter klimaat.

BIJ1-kleurenbalk