Bestuur BIJ1

Sylvana Simons

Partijleider

"In 2016 werd ik politiek actief omdat ik mijn podium en ervaring wil inzetten om een wereld te creëren die werkt voor iedereen op basis van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. De waarden die ik daarvoor wil inzetten zijn respect, zorg voor elkaar en samenwerking."

Na een carrière voor radio en televisie, bij onder andere TMF, SBS6 en RTL 4 richtte Sylvana Simons samen met Ian van der Kooye in 2016 de politieke partij Artikel 1 op. Sinds het begin is Simons partijleider, landelijk bestuurder en ondertussen ook raadslid en fractievoorzitter van BIJ1 in de Amsterdamse gemeenteraad, waar zij met de fractie grote successen geboekt heeft, bijvoorbeeld op het gebied van transgenderzorg of flexwerk.

Lennon Fokkens

Voorzitter

"Via het bestuur wil ik me naar mijn beste kunnen inzetten om BIJ1 in Nederland echt groot te maken. Groeien buiten de randstad en doorontwikkelen naar een sterke landelijke partij met als uiteindelijk een fantastisch resultaat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Met z'n allen brengen wij Nederland BIJ1!"

Lennon Fokkens is sinds september 2018 partijvoorzitter van BIJ1. Fokkens maakte kennis met de partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, toen nog als kandidaat-raadslid voor de Piratenpartij Amsterdam. De boodschap van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid die BIJ1 uitdraagt is precies dat wat Fokkens gelooft dat de Nederlandse politiek vandaag de dag mist.

Leonieke Schouwenburg

Secretaris

"BIJ1 is de enige landelijke partij die zich inzet voor radicale gelijkwaardigheid en ik geloof dat dit de basis is van het samenleven in Nederland. Het is tijd dat we vanuit een andere visie gaan kijken naar de samenleving en de politiek, een meer inclusieve visie waarin gelijkwaardigheid centraal staat."

De Rotterdamse Leonieke Schouwenburg zet zich buiten het bestuur van BIJ1 (en de Rotterdamse afdeling) via stichting MeSam in voor mens en samenleving. Ook heeft zij voor de SP vier jaar lang in de gebiedscommissie Feijenoord gezeten. Schouwenburg gelooft dat de kracht van BIJ1 in de steden en de wijken zit, die samen de landelijke partij sterk maken.

Ryan Ramharak

Penningmeester

"We worden geboren met een bepaald lichaam, in een bepaald gezin, in een bepaalde stad en een bepaald land. Dit alles valt buiten onze controle en de tijd leert hoe deze factoren invloed hebben op hoe je opgroeit en tot wie je jezelf ontplooid. In de ideale wereld zouden deze beginfactoren niet uit moeten maken en zou ieder mens zich ten volle moeten kunnen ontwikkelen tot een gelukkig mens."

De in Arnhem geboren Ryan Ramharak kwam bij BIJ1 terecht na lang zoeken welke politieke partij hem, als non-binaire trans persoon het beste kon vertegenwoordigen. Vanuit zijn perspectief als trans persoon, werkzaam bij Rijksoverheid en voormalig bestuurslid van COC Nijmegen speelt Ramharak een belangrijke rol in de verbinding van gemarginaliseerde groepen met de politiek.

Rebekka Timmer

Coördinatie lokale afdelingen

"Al sinds mijn elfde ben ik politiek actief. Bij BIJ1 vond ik de waarden waar ik voor sta: radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid."

In 2018 werd, de toen 18-jarige Rebekka Timmer, verkozen tot één van de jongste gemeenteraadsleden van Nederland, voor de SP in Hilversum. Toch heeft zij, vanwege de verrechtsende koers van die partij, evenals hun gebrek aan antiracisme en intersectionaliteit en hun xenofobe standpunten omtrent vluchtelingen, gekozen om in november 2018 de overstap naar BIJ1 te maken. Timmer heeft vanaf haar eerste kennismaking met de partij de organisatie rondom de coördinatie van de lokale afdelingen op zich genomen en blijft hierbij betrokken vanuit het landelijk bestuur.

Ivanka Annot

Kenniscentrum en coördinatie strategie

"Mijn achtergrond als kunstenaar heeft me de drijfveren gegeven om waar te maken wat er nog niet is, om radicale veranderingen te stimuleren en mensen aan te spreken op de rol die we allemaal hebben in het creëren van samenleving die rechtvaardig is voor iedereen. Als wit persoon ben ik me hierbij bewust van mijn positie en poog ik het voetwerk te doen om het podium vrij te maken voor stemmen die gehoord moeten worden."

Ivanka Annot is BIJ1-lid van het eerste uur. Ooit in haar vroegere thuisbasis Groningen bekend om haar gratis huiskamer en gratis restaurant, nu is de kersverse Amsterdamse vooral bekend nadat zij vijftig rondzwervende ongedocumenteerden onder haar hoede heeft genomen. Naast haar vele activiteiten zet ze met veel plezier haar ervaringen en kennis in voor het landelijk bestuur van BIJ1.

Maurits Boote

Coördinatie communicatie en persvoorlichting

"Ik ken de gevolgen van bijvoorbeeld homo, thuisloos en psychisch gevoelig zijn. En ik ken de privileges van o.a. een witte man zijn. Dankbaar ben ik voor de mensen die me hier bewust van hebben gemaakt."

Maurits Boote is als iemand met een studie Algemene Sociale Wetenschappen achter de rug, en werkzaam als ervaringsdeskundige in de jeugdhulp, altijd nauw betrokken bij de maatschappij. Boote is direct bij de oprichting van de partij lid geworden en is in 2019 voornamelijk actief geweest bij de oprichting van Utrecht BIJ1, onze lokale afdeling in Utrecht.

BIJ1-kleurenbalk